Toen we in het najaar van 2018 onze nagelnieuwe website lanceerden, was dat net op het moment dat een (ten einde raad) mama haar 3 kindjes ombracht, na een lange weg van hulp zoeken en geen hulp krijgen.   

Toeval?  

Wat we met Babymakingcoaching naar buiten willen brengen is veel info om mensen bewuster aan hun kinderwens te laten beginnen. Ze tijdens hun zwangerschap bewuster te laten genieten “samen” met hun partner. Later zal er ook een 3de luik komen om de eerste vragen en bijstand te verlenen als het kindje geboren is, want dan begint het pas écht.

Wanneer we een nieuw toestel, een huis of auto willen kopen informeren we ons, maar bij planning naar gezinsuitbreiding zou het zomaar vanzelf moeten gaan?  

Wie staat er achter Babymakingcoaching ? 

Ann Joosen en ikzelf, Myriam Oorts zijn al vele jaren bezig met het begeleiden van conceptie, zwangerschappen, bevallingen en postnatale opvang van ouders. We zien dat er veel nood is aan een goede begeleiding en vooral goede info!  

Ook andere collega’s in het vakgebied zitten met dezelfde vaststellingen, er wordt veel te snel aan de alarmbel getrokken wegens te weinig info over ‘eigen mogelijkheden’ bij kinderwens als het niet ‘meteen’ lukt!  

Zo hebben we, na de kennismaking op de 1ste fertiliteitsbeurs in 2017 , de koppen bijeen gestoken en sloegen we de handen in elkaar om infolezingen, workshops en weekends te organiseren. 

Waarom Babymakingcoaching ?  

Op school leer je vooral hoe en waarom je best niet zwanger wordt en dat je best vroeg aan de pil gaat. Wat die pil met je doet wordt niet benoemt. Wellicht stond men er toen ook niet bij stil. Maar langdurig pilgebruik, stress, niet meer geloven in de natuur,…  

Het werd tijd om hier rond een soort coaching voor jongeren met gezinsplanning op te starten! 

De nood aan een betere en bewustere begeleiding naar kinderwens, geboorte en ouderschap, zien we dus al meer dan 10 jaar in de praktijken van verschillende collega’s. 

Vele postnatale depressies die vermeden hadden kunnen worden, ontwrichte gezinnen omdat partners uiteen groeien en geen steun aan elkaar konden geven omdat ze het niet leerden of zelfs zagen bij eigen ouders (echtscheidingen..)  

Bovendien werkten Ann en ikzelf afgelopen jaar samen in een groepspraktijk, met psychologen en psychiater, waar we vele jonge kinderen zien lijden emotioneel, maar ook fysiek, mentaal en energetisch.  

Na dat jaartje besloten we dat we beter zouden beginnen voor het begin!  

Waar vind je meer info over Babymakingcoaching ? 

Onze website: www.babymakingcoaching.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *