Over platte, bolle, zachte, gespannen en hangende buiken!

Onze buik, bij vrouwen kunnen daar hele gesprekken over ontstaan, wellicht bij mannen ook maar die maken daar vaak eerder grapjes over. Man of vrouw onze buik vertelt een heel verhaal gezien onze verteringsorganen hierin aanwezig zijn.

Ons buikgebied is vaak erg gevoelig en zeer onderhevig aan stress. Veelal weten maag, lever, buik en darmen al langer dat er iets niet stroomt. Stress en emoties die voelen we niet met ons hoofd maar in onze hersenen, ons besturingssysteem, registreert ons lichaam meer dan we verwachten.

Piekeren, onverwerkte emoties, stress, het wordt allemaal geprikkeld en aangestuurd in onze hersenpan. Maar omwille van zenuwen en stress zijn we vaak niet in staat weg te geraken uit ons hoofd. Een ontspannende buikmassage doet dan wonderen. Ook een diepgaande abdominal massage (Tsi Nei Tsang) kan je verwerkingsprocessen ondersteunen en in gang zetten.  Veel water drinken is daarna de boodschap.

Al gehoord van de organenklok? Dipjes tijdens de dag of steeds wakker worden op hetzelfde uur  tijdens de nacht? Je organen geven je een boodschap!

Darmen, de fundamenten van onze gezondheid!

En de zetels van ons Onderbewuste Zijn, projecteren onze onverwerkte trauma’s en verwerken deze wel of niet. Hoe goed gaat het met jouw darmen? Kan je elke ochtend makkelijk naar toilet? Hoe reageren ze bij onverwachte spanning en stress?

Een jaarlijkse reinigingskuur wordt aangeraden, maar voorkomen is beter dan genezen, zegt de volksmond! Ook therapieën zoals lichaamswerk, fascia, cranio sacraaltherapie, voetreflexologie kunnen je celgeheugen in beweging zetten om zich van ballast te ontdoen. En daar kan je bij Pur~Esse een afspraak voor maken!

Veel bewegen is beste gratis therapie die er is! Want hierdoor elimineer en ontzuur je beter, je gaat dieper adem halen en brengt je middenrif extra in beweging wat leidt tot een massage van je hele darmgebied.

Ook voeding zijn te bekijken, elimineer suikers en zuivel. Probeer het maar eens een weekje! Na de ‘Tourneé minerale’ van februari op naar darmvriendelijke voeding nu?

Tip:

Let er eens op of je kinderen nog wel de natuurlijke buikademhaling toepassen! Zoniet, maak ook voor hen eens een afspraak, want jong losgelaten is niks meesleuren tot je burn out of andere beschavingsziekte oploopt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *