We vergeten het veel te snel als een koppel een kindje verwacht.

Ook vader worden is een transformatieproces, al is het minder fysiek.

Nochtans bestaat er onder de hoog sensitievere toekomstige papa’s zoiets als het Couvade syndroom. Niet elke partner heeft er last van, maar HSP is nu eenmaal een bijzonder iets…

Het Couvade syndroom maakt dat ook mannen misselijkheid ervaren, soms een buikje krijgen en later last hebben van hormonale, emotionele schommelingen.

Na een stevige bevalling heb ik al menige papa’s even uitgebalanceerd op opnieuw in hun eigen energie te komen. Het zijn de aparte en soms zwaar emotionele indrukken die opgedaan worden tijdens de bevalling, waar het lichaam bewust of onbewust vaak geen uitlaatklep voor vindt.

De harmonie die er is tussen een barende vrouw en haar kind, het gevoel niet genoeg te kunnen doen om het proces mee te kunnen ondersteunen…  Het is een hele ervaring en hoe beter je erop voorbereid bent, des te meer flow je als ‘partner in crime’ (of het nu voor je partner of je kindje is) kan betekenen.

Want ook jij als vader maakt deel uit van een wonderbaarlijk proces! Of dat nu voor, tijdens of na de zwangerschap en bevalling is.

Daarom is het zo belangrijk om ook aan de vader te vragen hoe hij dat hele geboorteproces heeft beleeft om dit proces van verwerken te laten doorstromen. Een mooie tip dus bij een volgende babybezoek!

In mijn praktijk Pur~Esse en ook in het project Babymakingcoaching hebben we als target om daar meer info en bewustzijn naartoe te brengen. Ben jij dus aanstaande of wenspapa, neem dan contact op via één van bovenstaande linken en kom eens kennis maken.

Goed voorbereide papa’s zijn een ware hulp tijdens de zwangerschap én bevalling. De heren vullen ook heel makkelijk hun nieuwe rol in en dat is een ware zegen.

Hetzelfde geldt ook voor wenspapa’s in fertiliteitstrajecten. Dat is een belasting die voor het grootste gedeelte door de vrouw wordt gedragen. Toch kan jij als man meer doen om de emotionele en hormonale toestand van jullie beiden te helpen balanceren. Interesse?

Kom dan binnenkort naar één van onze lezingen!

Je vind deze terug bij de event op de FB-pagina van Pur~Esse.

www.babymakingcoaching.be & www.pur-esse.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *